Make your own free website on Tripod.com

AURELIA

Home
De Hollandse Herder
Onze honden
Fotoalbum
Links
Gastenboek

 

aura16weken.jpg

Naam: Aurelia

Roepnaam: Aura, Aussie

Geboren: 05-07-2004

Moeder: Golden Shower's Annie Chess

Vader: Nicolaï Bobèrt van Oscarli

Fokker: fam. Van Hijum

 

 

Aura is mijn gekke gouden Hollander. Ze kan heel normaal doen en zich nergens iets van aantrekken, maar soms kan ze echt de clown uithangen.

Een paar voorbeeldjes:

- Sita plagen 1: Ze kan heel nonchalant naar het raam wandelen, haar voorpootjes erop zetten en achterom kijken of Sita al reageert. Doet ze dat niet, dan krabt Aura 1 keer met haar voorpoot over het raam. Gegarandeerd wordt Sita dan weer helemaal wild...

- Sita plagen 2: Dat deed ze als pup vooral, toen ze net bij ons was. Sita vond die kleine pup een beetje eng en wilde niets van haar weten. Dus liep die kleine pup constant voor haar voeten, pakte haar staart en begon daar flink aan te sjorren. Uiteindelijk (met een beetje hulp van mij) ging Sita met Aura spelen. Daar ben ik nog steeds blij om, want Sita is zich sindsdien veel socialer gaan gedragen en leerde zich echt te ontspannen (en niet alleen maar rondjes rechtsom, maar ook linksom te lopen).

- Uitzwaaien: In ons tuinhek zit een gat waar je je hand door kan doen om het open te doen. Als ik wegga, wurmt Aura altijd haar kop door het gat en kijkt me na met de meest zielige kop die ze kan opzetten. Haar voorpootjes bungelen dan ergens in de lucht (zie fotoalbum)

- Watertrappelen: Vlakbij ons is een smalle sloot waar Aura vaak in gaat zwemmen. Toen ze eens halverwege was, zag ze in de verte iets interessants. En wat doe je dan als echte Hollander-clown? Juist, je gaat op je achterpoten in het water staan. Prima uitzicht! (zie fotoalbum)

 

 

Ga naar Aura's fotoalbum